Банкомати в цялата страна блокираха, а разплащанията в търговската мрежа с банкови карти се оказаха невъзможни след срив в централната система на оператора „Борика – Банксервиз” АД. Проблемът възникнал към 21 часа и продължил повече от час, алармираха читатели на БЛИЦ от Варна.
По думите им нито един терминал в супермаркетите не работел, което довело до сериозни затруднения. Банкоматите в морската столица също блокирали, като едва след 22,15 часа започнали да функционират.

Проверка на БЛИЦ установи, че същият проблем е имало и в София. От Центъра за обслужване на клиенти на „Борика” обясниха, че действително е имало срив, като най-вероятно проблемът е възникнал заради техническа неизправност. „В момента се изготвя анализ на причините, които са довели до срива”, заяви пред наш репортер оператор от центъра. От там потвърдиха, че в столицата също е имало проблем с тегленията от банкомати и плащанията с карти, но уточниха, че към момента не могат да кажат дали проблемът е засегнал всички 3 хиляди банкомата и близо 40 хиляди ПОС устройства на територията на цялата страна.