Виртуална феминистка разходка ще очертае паметните места, свързани с имената на видни русенки. Тя ще се проведе във вторник от 18 часа в Регионалния исторически музей, а водещ ще е уредникът Ренета Рошкева. 
Поредицата феминистки разходки се организира за втора поредна година, като туристически турове са планирани този и идния месец - от 11 часа на 17 февруари, 8 март и 17 март, както и от 16 часа на 2 март. Групата ще тръгне от къщата музей „Баба Тонка“, ще премине през мястото, където е била къщата на Екатерина Каравелова, а обиколката ще завърши пред Математическата гимназия „Баба Тонка“, където участниците ще научат за приноса на русенските учителки за развитието на женското движение в България. Те ще чуят също съвременно звучащите разсъждения на Любен Каравелов за образованието на жените, подробности за дейността на най-авторитетното русенско женско дружество „Добродетел“, за ролята на Ана Винтер за основаването на немското училище. 
Разходките са по проект на Българска асоциация на университетските жени „Жени, женски организации и места на колективна памет в София, Русе, Благоевград, Велико Търново, Пловдив и Бургас“ с подкрепата на Български фонд за жените.