Униформен полицай оцеля благодарение на бързата си реакция при опит да бъде прегазен от шофьора на съмнителен опел.
В четвъртък след полунощ екип от Първо РПУ застава             срещу Симова мелница в платното преди кръстовището с            бул.“Цар Освободител“. В 2.40 часа униформените виждат, че към тях идва забързан черен „Опел Корса“ с чужди номера и един от полицаите вдига стоп палката. Колата обаче не само не спира, а се насочва към униформения, който отскача назад и избягва на сантиметри удара. Атакуваният служител на МВР веднага влиза в патрулката и с колегата си тръгват след опела, който минава покрай СУ „Йордан Йовков“ и завива по ул.“Шипка“ към жп прелеза.     
Униформените следват беглеца и успяват да го догонят в района на кръстовището между улиците „Лозенград“ и „Стряма“, където опелът спира и от него се измъкват четирима души, които хукват в различни           посоки. Преследването не дава резултат и бегълците успяват да се измъкнат. Все пак полицаите различават стар свой познайник наркоман, а косвено потвърждение идва от направения обиск в колата, при който са намерени две топчета марихуана.
Три часа по-късно в жилището му в квартал „Родина“ е задържан 31-годишният шофьор, а след това по домовете им в същия квартал са хванати двама младежи на 19 и 22 години и 17-годишна ученичка в русенска гимназия.
Вчера четиримата са предадени на прокуратурата.