„Модно авеню - The Day after tomorrow“ са нарекли предстоящото на 17 февруари събитие в Канев център организаторите. Те са Русенският университет „Ангел Кънчев“ и Канев център, фризьорски центрове „Нина Йорданова“ и хотел „Теодора палас“, които са решили да улеснят максимално избора на младите хора от Русе /и не само/ при едни от най-важните стъпки в живот им. 
Става въпрос за абитуриентския бал, който бележи края на детството и тийнейджърските години и навлизането в живота на възрастните, а също и за сватбения ден. Това са все паметни за всяко момиче и момче събития, които всички те 
искат да останат запомнени със стилни тоалети и прекрасни изживявания
но точно заради това е нужно подготовката да започне значително време преди самата дата, убедени са организаторите на модното авеню. Заедно с това те са наясно и с друго - че след като празникът, независимо дали ще е абитуриентски бал, или венчавка - ще отшуми и след това ще настъпи въпросният „The Day after Tomorrow“, Денят след Утре. С други думи, не е никак излишно паралелно с трепетните подготовки на роклята, обувките, маникюра и прическата да се мисли и за бъдещето, което няма да се състои само от празници. Затова и на 17 февруари редом с възможностите за избор на рокля и на грим младите хора ще могат да си набавят много и 
разнообразна информация за Русенския университет
за специалностите, за самото следване и за вариантите за работа след дипломирането. 
Няма да кажа нищо ново, ако припомня, че Русенският университет събира на едно място младостта и порива, а кварталът около Алма матер просто има невероятния късмет в него и наоколо да живеят близо 8000 студенти, каза на пресконференция вчера ректорът на РУ проф.Велизара Пенчева. От една страна, за нас е важно отсега да помислим за приема на нови студенти, който предстои да направим, но трябва да подчертая също, че за нас не е без значение това, че младите хора обичат и умеят да се забавляват, като при това винаги им се иска да изглеждат красиви, добави ректорът. Затова за нея е напълно закономерно именно в Канев център, на територията на университета, да се проведе 
първото по рода си изложение-ревю
което да обедини няколко различни сфери, които стоят на вниманието на днешните дванадесeтокласници и другите млади и амбициозни русенци. Затова се радваме, че можем да обединим капацитета си с над 36 русенски фирми и да предоставим на посетителите възможно най-много данни, съвети, идеи, каза проф.Пенчева, като оцени високо сътрудничеството на университета с другите организатори на събитието - хотел „Теодора палас“ и фризьорски центрове „Нина Йорданова“. 
Идеята е да представим на едно място и под един покрив фирми от Русенска област, които са водещи в модните тенденции, каза мениджърът на Канев център Петя Ангелова. Така хората, които ще посетят изложението, ще видят 
огромен брой рокли, костюми, прически, аксесоари, обувки и чанти
грим. На вниманието на посетителите ще бъдат и различни идеи за кетъринг и сватбени визии, осигуряващи храната, която неизменно съпътства българските празници. В модното авеню ще вземат участие също и фотографи и видеооператори - хората, които ще направят така, че празничното усещане да се запази за години напред. 
Направих срещи с млади хора, на които им предстои абитуриентски бал, знам, че интересът им към това, което подготвяме, е голям, каза Петя Ангелова. И постави акцент върху втория модул на предстоящото събитие: информацията за кандидатстване и следване в Русенския университет. 
Студенти доброволци ще разказват за университета
за всички специалности и за дейностите извън академичната, ще отговарят на всички въпроси, техни колеги ще правят презентации. Ще се раздават и много информационни материали, които също могат да улеснят бъдещия избор на завършващите средно образование. 
Самото изложение ще бъде с широко отворени врати от 11 часа на 17 февруари в Канев център, обяви Ангелова. Официалното откриване ще бъде в 13 часа. Два часа по-късно започват презентациите, а кулминацията на празника - модното ревю с художествена програма - ще настъпи в 17 часа, когато започва и дефилето на модния подиум. Там присъстващите ще могат да видят различни модели на абитуриентски и булчински рокли, мъжки официални облекла, аксесоари на модните къщи „Лорети“, „Елена Христова“, „Адриана Рика“, „Ричмарт“, „Виконте“, „Елиза“ и „Грънчаров и син“. Консултанти ще помагат при избора на съвършения тоалет – класически изящни дантели, несъвсем класически и дори екстравагантни кройки. Пак тогава ще бъдат връчени и наградите за участниците, каза Петя Ангелова.
Макар че 
същинското изложение на различните фирми ще започне в 11 часа
ние ще бъдем в Канев център още в 8 сутринта. Това съобщи Нина Йорданова, собственичка на фризьорските центрове, носещи нейното име. Ние работим вече 18 години с университета и аз много се радвам, че имаме нова възможност да докажем, че Русе е на едно от челните места във фризьорството и в модния бранш по принцип, каза Йорданова. „През целия ден от осем сутринта до осем вечерта аз и моя екип от 18 специалисти ще правим прически, грим, маникюр на всички желаещи - абсолютно безплатно! Така всеки ще може да получи шанс за пробна прическа, за да види как би изглеждал в своя празничен ден - и така по-лесно да избере най-адекватното за себе си. 
Искаме да направим хората щастливи! 
Това е нашата мисия. Аз знам, че това е най-важното нещо: не богатството, не парите, а радостта на хората, усещането им, че са в хармония със себе си, удоволствието да изглеждат добре и привлекателно. Затова ние не щадим нито времето, нито труда си. Защото нищо не може да се измери със самочувствието, което вдъхваш на човека с умението си да му придадеш повече чар и финес. Аз виждам това и сега, когато правим жест към жените, които страдат от онкологични заболявания - в началото те са твърде притеснени, затворени в болката си, но съм убедена, че постепенно ще направим така, че да се отпуснат и да се усмихнат“, сподели Нина Йорданова. 
И досега са правени подобни изложения - в навечерието на абитуриентските балове, но те обикновено са били по-локални, а не така широкоспектърни, какъвто е нашият засимъл, каза управителят на хотел „Теодора Палас“ Велина Цекова. Тя е убедена, че тяхната идея да съберат на едно място различните фирми, към които се обръщат младите хора, на които им предстои радостен празник, ще бъде оценена и от участниците изложители, и от абитуриентите и техните родители. 
Обиковено когато на едно семейство му предстои такъв повод - бал и дипломиране или сватба, 
за организацията на празника са нужни поне 12 различни специалисти 
шивачи, дизайнери, фризьори, гримьори, готвачи, ресторантьори, кетъринг специалисти, бижутери и прочие. Сега тези специалисти ще бъдат събрани накуп - при това ще бъдат по няколко от бранш, така че ветрилото на избора да се разшири максимално. Убедена съм, че всеки ще намери тук това, което го интересува, ще получи отговори на въпросите, които го вълнуват, ще се консултира, ще се запознае с нови хора, каза Велина Цекова. Кетъринговите визии, които ще организират като възможни варианти за балове и сватби от „Теодора Палас“, включва и възможността за дегустации. Освен това взехме под внимание и факта, че според синоптиците денят 17 февруари обичайно се славел като най-студения ден в годината - затова през целия ден ще предлагаме на всички гости и участници безплатно чай и кафе, допълни Цекова.