Совиньон Блан „Левент“ 2017 на Винарска къща „Русе“ получи най-високата оценка в традиционните дегустации, провеждани на 1 февруари в ресторант „Raya Garden“ в комплекс „Света гора“ във Велико Търново. За трета поредна година месецът на виното и любовта бе открит със стилна презентация и конкурс за вина, произведени в Централна Северна България. 
Над 120 човека дегустираха и оценяваха вината на шест изби - „Гулбанис“, Руевит Естейт, Винарска къща „Русе“, Изба „Хотул Бунар“, Винарна „Ялово“ и Ловико Сухиндол. Условието тази година беше всяка изба да се представи с по две вина - бяло, червено или розе, както и дали да се представят с най-доброто, което имат, или пък да покажат нов продукт. Водещ бе виненият експерт и сомелиер на България за 2011 г. Георги Михов.
Вината оценяваше самата публика. В началото на вечерта всеки посетител получи талон, в който е изписано виното, реколтата, производителя. След като го опитат, гостите в ресторант „Raya Garden“даваха своята оценка в точки от 1 до 6. Вината бяха разделени в трите категории, като във всяка категория трябваше да има само по един победител.
За най-добро бяло вино бе определено Совиньон Блан „Левент“ 2017 на Винарска къща „Русе“. То получи и наградата на публиката за вино на „Трифон Нарезан“ 2018.