Нямаше да стигна дотук, ако не беше болката, призна Ани Димитрова при представянето на първата си книга „Най-добрият лекар си ТИ. 7 стъпки към здравето и живота, който искам“. Направи го пред десетки приятели и почитатели на здравословния начин на живот, които в четвъртък вечерта се събраха в книжарница „Сиела“ в Мол Русе, за да си купят от нейната книга и да вземат автограф.
Ани Димитрова повече от 20 години има успешна стоматологична практика. И повече от 20 години страда от сковаваща болка в гръбнака. И след като е видяла, че при майка й, която имала същото заболяване - спондилолистеза, лекарствата предизвикали язва на стомаха, а след операция болката пак се връщала, Ани решава да не минава по този път и да потърси алтернатива. Така стоматологът с класическо медицинско образование започва да експериментира - йога, цигун, хюман дизайн, онлайн обучение в институт по интегративно хранене в Щатите. Но пълното си спасение открива в Техниката за емоционална свобода и надграждащото я пренареждане на матрицата. Един ден просто осъзнава, че болката си е отишла.
И след като помогнах на себе си, у мен се появи желание да споделям всичко научено с тези, които имат нужда, казва Ани. Създава блога „Здраве с Ани“, писането в него й доставя удоволствие и съвсем логично се появява идеята да напише книга. А на един семинар съдбата я среща със собственичката на издателсто „Вдъхновения“ Борислава Люцканова. Така се ражда книгата „Най-добрият лекар си ТИ. 7 стъпки към здравето и живота, който искам“, в която всеки съвет е проверен и изстрадан лично от Ани Димитрова.