Изложители от над десет държави се очаква да присъстват на специализираното изложение за овощари, което ще се проведе в Русе следващия месец. Досега наши гости и участници във форума бяха фирми от България, Турция, Румъния, Италия, Англия и др. Тази година растем и се радваме на голям интерес на фирми от Гърция, Холандия, Сърбия, Полша и др. Полагаме и усилия да увеличим мащаба на събитието, като го направим значимо за сектора и нашите членове“, съобщиха организаторите от Съюза на Дунавските овощари.
Третото издание на специализираното изложение „Дунавски овощари 2018“ ще се проведе на 24 март в зала Арена Русе.
В изложението ще вземат участие компании с предмет на дейност производство на посадъчен материал, препарати за растителна защита, торове и хранене на растенията, хранително-вкусова промишленост - преработка и консервиране, земеделска техника в областта на овощарството - машини, съоръжения, капково напояване, услуги и информация, включително банково и застрахователно обслужване, производство на опаковки, горива и други свързани дейности.
В рамките на самото събитие са предвидени и срещи с представители на преработватели, търговски вериги и търговци на едро.