Седем русенски изложители предлагат свои продукти на тазгодишната селскостопанска изложба "Агра" в Пловдив. Форумът бе открит вчера от земеделския министър Румен Порожанов. 
Както "Утро" писа, Институтът по земеделие и семезнание "Образцов чифлик" представя новите си винени сортове Мискет Викинг и Кристален, вторият от които участва и в конкурса за иновации. "Агритрейд БГ" и "Ника 2" предлагат машини и инвентар за растениевъдството, "Алмонд" - установки за сортиране, почистване и дообработка на семена, "Михул 2009" - машини и съоръжения за преработка на селскостопанска продукция, "Флориян" - сортови семена, химични/минерални торове. Сред изложителите на "Агра" е и "Оргахим".
В продължение на 5 дни Пловдив отново ще бъде столица на агробизнеса, виното и храните. Над 650 фирми показват постиженията и технологичното бъдеще на  селското стопанство, винарската и хранителната индустрия. Изложители от 30 държави  представят технологии и техника, материали и препарати, семена и посадъчен материал, вина и високо алкохолни напитки, храни и гурме специалитети от 20 до 24 февруари 2019 г.
В петото издание на единствения на Балканите мегафорум за агробизнес, вино, храни и оборудване се представят 68 иновации, от които 15 световни и 11 европейски.