Екип от опитни инспектори от НАП-Русе участва в мащабните проверки на зимните курорти, започнати от НАП в цялата страна, съобщиха от регионалния офис на приходната агенция. Техните колеги от отдел „Оперативен контрол“ пък се подготвят за активни действия по спазване на данъчното законодателство в града ни по време на наближаващите търговски кампании около Деня на влюбените и св. Валентин - 14 февруари. Отсега се вземат на прицел и големите продажби на мартеници и празнуването на 8 март.
Инспектори на НАП, съвместно с екипи от МВР, извършват скрити и явни наблюдения, инвентаризации на наличните стоки и проверки за отчитане на оборотите от началото на туристическия сезон във всички зимни курорти. Следи се и движението на стоки към хотели, ресторанти и други търговски обекти, като на постоянно наблюдение са подложени също борси и тържища.  В кампанията участва и звеното за фискален контрол, който освен движението на рискови стоки проверява и ползването на луксозни автомобили за лични нужди.
До момента контролната кампания на НАП в зимните курорти е открила най-много нарушения на данъчните изисквания в  Пампорово, а най-малко в Банско. За пръв път през тази година неиздаването на касова бележка вече не е най-често откриваното данъчно нарушение, а първенството се държи от несъответствието на наличните пари в каса с отчетените на касовия апарат.