Беларуската каякарка в „Локомотив“ /Русе/ Анастасия Лавренова се прибра в родината си, научи „Утро“. Тя ще проведе зимната си подготовка на роден терен, а през пролетта ще се присъедини към флотилията на „железничарите“.
Според запознати Лавренова и сънародничката й Александра Гришина далеч няма да забогатеят с получаване на български паспорти и участие за страната ни на големи първенства. 
„Ако бяха останали в родината си, щяха да получават много повече, отколкото като състезателки на „Локомотив“. Ръководството на русенския клуб и особено треньорът Евгени Недев правят всичко възможно да ги подсигурят добре, но срещат сериозни трудности. На практика „Локо“ се издържа с помощта на двама-трима много верни спонсори. Лавренова и Гришина заслужават по-сериозно внимание от държавата, от русенската и от българската спортна общественост въобще, тъй като се решиха на смелия ход да се изпокарат с шефовете на родната си федерация само и само да се състезават за България. А в случая става дума за каякарки, които биха донесли медали на страната ни от най-големи първенства“, обясни пред „Утро“ добре запознат със ситуацията около чужденките източник.