„Дунав“ няма да разчита на сръбския футболист Александър Митрович, каза пред „Утро“ изпълнителният директор на русенския клуб Ивайло Петков. Митрович се включи в подготовката от първия ден на лагера в Русе, а после отпътува с компромисно решение и за бивака в Турция.
„Със сърбина ще си кажем „довиждане“. Дадохме му достатъчно шансове - игра в една контрола на българска земя и в още 3 на лагера в Турция. Той имаше достатъчно възможности да ни убеди, че има място в нашия отбор, но не го направи“, обясни Петков.
Изпълнителният шеф добави, че през тази седмица на проби се очакват двама нападатели. Един от тях бил сенегалецът, който всеки момент трябваше да пристигне от Сърбия.
„Харесали сме го по видео, държим да го видим и какво може да живо“, каза Петков. 
Той допълни, че първите впечатления от алжиреца Насим Дзитуни са много добри. Червени точки натрупал и бразилецът Виктор Санчес. От тона, с който говори Петков за „кариоката“, може да се смята, че бразилецът ще получи предложение за договор.
„Ние като клуб нямаме ангажименти към никого. На проби идват и ще идват играчи. Ще играят по едно порлувреме, мач или два... и ще решаваме. Абонирано място няма за никого“, каза Петков.