Най-лошите опасения в лагера на „Дунав“, свързани с контузията на бразилския футболист Карлос Едуардо, се сбъднаха - прегледът в болница и рентгеновата снимка по време на лагера в Анталия показали, че полузащитникът е със счупена костица на десния крак. Едуардо получи травмата на контролата със „Санкт Пьолтен“.  
Тази много лоша новина означава, че „кариоката“ ще пропусне следващите 2-3 месеца и че на практика ще излезе тотално извън сметките на старши треньора Малин Орачев.
Ударът идва в момент, когато друг футболист, който играе като опорен халф - Красимир Станоев, се завърна на терена след операция за скъсани коленни връзки и дълго възстановяване. Идеята бе Станоев да си партнира в тази зона на терена с бразилеца и Диян Димов, а Васил Шопов да играе на обичайното си място на по-предни позиции зад гърба на нападателите.
А нов футболист на лагера в Турция, поне до обедните часове вчера, не бе пристигнал. Орачев очакваше да посрещне трети бразилец, играч на втородивизионен френски отбор.
Както първи писа „Утро“, друг бразилец - нападателят Виктор Санчес, дойде в Анталия във вторник. На първата му тренировка обаче Орачев му възложи да работи само с бегови упражнения. Санчес се включи в редовна тренировка вчера следобед.
Какво може този футболист ще стане по-ясно в днешната контрола на русенския отбор срещу казахстанския „Кайсар“. Тя ще започне в 16. 30 часа българско време. Най-хубавото е, че лошото напоследък време на турска земя вече е спомен и че мачът, поне по прогнози на метеоролозите, ще се играе при слънце. Второто полувреме ще е на електрическо осветление.
По-рано „Дунав“ загуби първата си проверка срещу австрийците от „Санкт Пьолтен“. На 27 януари пък тимът ще играе срещу украинския „Черноморец“ /Одеса/. 
От началото на подготовката „Дунав“ има една победа, постигната срещу „Ботев“ /Гълъбово/ на терена в Царева ливада /3:1/.