Петото издание на международния летен фестивал и музикалната академия „Алегра“ вече записва участници, научи „Утро“. Тази година млади музиканти от различни кътчета на земното кълбо ще се съберат от 12 до 27 юли в Русе, за да добавят нови познания и умения към своите дарби. Шест са майсторските класове, които ще се проведат тази година. 
Заниманията по пиано и клавирно дуо ще се водят от Аглика Генова и Любен Димитров. За преподаватели в класа по цигулка са поканени проф. Себастиан Хаман и Шаоминг Уанг, които идват от Люцерн и Цюрих, мастеркласа по виола ще водят професорът от Пекин Шаову Уанг и проф.Хаман, а по виолончело - Петер Шомодари от Виена. Майсторският клас по тромпет е поверен на проф.Вим Ван Хаселт от Фрайбург, бъдещите магьосници на китарата ще попиват таланта на проф.Андреас фон Вангенхайм. Като преподаватели на класа по камерна музика ще се изявят челистът Петер Шомодари, цигуларят Шаоминг Уанг и Себастиан Хаман, цигулка и виола. 
Записването за участие в академията, създадена и ръководена от русенския музикант Петър Найденов, който живее и работи в Швейцария, става на сайта www.isa-allegra.com.