Лекоатлетката на „Локомотив“ /Русе/ Яна Копчева спечели титлата на гюле като участничка на държавното първенство за девойки и юноши до 18 години в софийската зала „Асикс Арена“. Доскорошната състезателка на плевенския клуб „Георги Дъков“ завоюва златното отличие с резултат от 14,58 метра. Второто място остана за Таня Кадиева от СК „Русе Кар Моторспорт“, която записа най-добър опит от 12,80 метра. 
СКЛА „Дунав“ пък спечели злато на овчарски скок чрез състезателката си Йова Петрова. Йова и Ванеса Димитрова преодоляха по 2,60 метра, като и двете бяха обявени за победителки.
Съотборникът на Петрова - Виктор Добрев, се поздрави с бронз в тласкането на гюле. Той прати уреда на 14,40 метра. Шампионът от „Черно море“ /Балчик/ Валентин Андреев тласна гюлето на 17,64 метра. 
„Дунав“ прибави по сметката си и бронз на троен скок. Негов носител с 12, 58 метра стана Теодор Йорданов.
Дунавският марш в обедните часове вчера на почетната стълбичка продължи с 3 медала. Григор Иванов поднесе подарък за 16-ия си рожден ден с второ място на седмобой. Велин Велков стана вицешампион на висок скок, а Ива Чиликова финишира трета на 800 метра.