Лекоатлетите на „Дунав“ завоюваха 5 медала на международния турнир за юноши и девойки „Младост“. Първите три отличия бяха спечелени в хвърлянето на копие. Ния Петрова стана вицешампионка, а Калина Велева и Станимир Йорданов се пребориха за бронз. Треньор на Калина и Станимир е Борислав Иванов, а на Ния - Маринела Маринова.
В рамките на турнира бе отворена и само една дисциплина за мъже и жени. Йова Петрова стана шампионка на овчарски скок, а Лора Генова и Николай Иванов се класираха на трето място. Техен Треньор е Димитър Петров.
Над 300 състезатели от 43 клуба от България, Молдова, Украйна, Сърбия и Румъния взеха участие в състезанието на Градския стадион в Русе. Турнирът бе проведен от СКЛА „Дунав“ с финансовото съдействие на Община Русе. Основни организатори на състезанието бяха президентът на дунавци Евгени Игнатов и легендарната русенска спринтьорка Анелия Нунева.
„Като резултати се очерта много силен турнир. Българските национали покриха 8 норматива за участие на европейското първенство в Израел. Чужденците покриха още 5 квоти. Лекоатлетите с най-добри постижения в отделните дисциплини получиха специални премии. Благодаря на Общината и г-жа Нунева за активното им участие в организацията“, каза Игнатов за „Утро“.
Сред гостите беше неговият възпитаник Християн Стоянов, световен шампион за параолимпийци и сребърен медалист от Олимпиадата в Токио.
На стадиона бе е и звездата от близкото минало в българския скок на дължина Силвия Монева. През август ще са навършат 36 години от нейния не подобрен все още рекорд - 7 метра!