57-годишната Елена Д. се размина само с условна присъда за измама на ученичка. През 2015 година тя пуснала обява в интернет, на която откликнала 16-годишна ученичка, чиито родители точно в този момент били в доста напрегнати отношения и семейството било пред разпад. Момичето се уговорило с „гадателката“ да му гледа на карти срещу 20 лева.
Коварната леля видяла, че детето е в стрес и се постарала допълнително да го наплаши, че майка й ще се разболее от тежка болест, тъй като в дома й имало прокълнато злато, на което трябвало да се бае, за да се пречисти. Иначе нямало спасение. Стреснатата десетокласничка първо дала златно синджирче, което Елена хитро върнала, за да може да докопа по-голяма плячка. Така и станало - момичето взело всички бижута от дома и ге дало на чудодейната баячка, която ги отнесла на тайно място, защото развалянето на магията не можело да стане пред чужди очи. 
Като дошло време да връща златото на стойност 2602.86 лева, Елена нагло излъгала, че то се е разтопило по време на сеанса, но тук прекалила и момичето усетило, че е измамено. Последвал сигнал в полицията и съдействане на правозащитната система, за да се стигне до присъдата на Районния съд - 1 година условно лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок.