Близо 30 свидетели по дело за лихварство срещу Енчо Т. и Стефан В. се оказаха неоткриваеми. Повечето от тях са нередовно призовани, защото не са открити на адресите, които са дали по време на разследването. За малка част от хората е ясно, че са заминали за чужбина, един е вече покойник, подобна информация за още една жена е дала нейна съседка, но смъртен акт, приложен към делото, за нея засега няма. 
Окръжната прокуратура е обвинила Енчо, че през 2000 година е започнал лихварски бизнес първо в Русе, който постепенно се разраснал към Пловдив, Габрово, Шумен и Кубрат. Раздадени били 1 827 791,50 лева. През 2002 година Енчо взел 2 милиона лева назаем от турски бизнесмен и разширил дейността си, а през следващата се сближил със Стефан, който управлявал фирма за имоти, и двамата започнали порочно партньорство, твърди обвинението. Брокерът рекламирал „банкера“ и му намирал клиенти, които получавали заеми с тежки лихви срещу ипотека и при невъзможност да се издължат губели имотите си.
Вчера бяха разпитани явилите се едва 6 свидетели. Двама от дошлите казаха, че са вземали пари на заем, но не и с лихва и не са губили имот. Трети пък заяви, че не помни нищо, дори и разпитите си пред следовател, които му бяха прочетени, защото заболял психически и получил амнезия. 
По-различен беше случаят на Александър М. и Елеонора М., брат и сестра. Те са взели пари под лихва срещу ипотека на имот, в който са имали заведение, и на апартамент, в който е живеела младата жена. Заради нередовно изплащане обаче се простили и с двата имота, а Елеонора е трябвало да се изнесе от апартамента си само за 24 часа, въпреки че е живеела в него с едногодишното си дете. На разпит пред съда се яви и вуйчото на мъжа и жената, но се оказа, че по време на проблемите в семейството той е живеел в Украйна и не е съвсем наясно със станалото.
Заради неявяването на останалите свидетели делото беше отложено за 12 февруари.