Семейство пенсионери са настанени в УМБАЛ „Медика Русе“ с обгаряния от взрив на газова бутилка. 
Експлозията станала малко след 15 часа в събота на първия етаж в бл.“Русе“ на ул.“Гурко“. 70-годишен мъж монтирал газова бутилка към котлона, но не сложил правилно вентила и се получил теч на пропан-бутан. Нито той, нито 69-годишната му съпруга усетили миризмата на газ и при поднасяне на запалена клечка кибрит към котлона последвала експлозия и буйни пламъци.
На сигнала за произшествието се отзовали два автомобила на Първа противожарна служба. Огнеборците изнесли мъжа с изгаряния по главата, гърба и краката. По-леко било пострадала съпругата - с обгорени ръце. Двамата били предадени на екип от Спешна помощ, който ги закарал в отделението по изгаряния в „Медика“ с опасност за живота.
Това е първият пожар за тази година, предизвикан от теч на газ, при който има засегнати хора. През миналата година има над десет такива инцидента с четирима пострадали, но за радост без жертви, каза вчера за „Утро“ директорът на пожарната комисар Димитър Павлов и призова с газовите уреди да се борави особено внимателно, защото при грешки с тях бедите настъпват светкавично и последствията са тежки.