Лекоатлетът на „Дунав“ Живко Стоянов стана шампион в 47-то издание на международния турнир „Академик“. Живко финишира пръв в надпреварата на 400 метра с резултат 49,20 секунди. След него на сериозна дистанция завършиха Антонио Иванов и Алекс Василев от „Академик“ /София/.
Сава Тодоров участва в бягането на 3000 метра, като се считаше, че ще е един от фаворитите за призово място. Сава обаче бяга слабичко и остана четвърти. 
С шампионската титла в тази дисциплина се поздрави бившият състезател на русенския клуб Йоло Николов. Той изпревари със секунда Иван Попов от „Берое“. Далеч зад първите двама остана Иво Балабанов от Мездра.
Новият състезател на СКЛА „Дунав“ Християн Стоянов дебютира с девето място в бягането на 800 метра. Габровецът Стоянов даде време от 2:04,04 минути.  Победителят -  Мартин Проданов от Пловдив, финишира за 1:52,34.
Състезателката на „Локомотив“ /Русе/ Радостина Стоянова триумфира като победителка в старта на 60 метра. Тя завърши в една от сериите с време от 7,71 секунди. Такова време постигна и най-бързата в другата серия - Виктория Георгиева. Така двете бяха обявени по соломоновски за победителки.