Русенски художник е един от 15-те български автори в изложбата „Европа в България“, която ще бъде открита утре в Хага. Работи на живописеца Кънчо Кънев, който от години живее в Нидерландия, са редом с творби на известни съвременни майстори като Светлин Русев, Йордан Кацамунски, Румен Скорчев, Николай Майсторов, Станислав Памукчиев, Ангел Станев, Ивайло Мирчев. 
Експозицията е подредена от събота на един от известните за ценителите на изкуството адреси: артистичното студио „Пулчри“, място за интригуващи изложби, концерти и други артистични изяви. Официалното откриване ще стане със слово на посланика на България в Кралство Нидерландия Румен Александров. Специална доминанта в експозицията са петима български художници, които от доста време работят и живеят в северноевропейската държава. Освен Кънчо Кънев това са скулпторът Чавдар Илиев, фотографката Радина Данкова, която работи и на полето на живописта, художничките Рада Якова и Росица Станишева. Радвам се, че можем да покажем съвременно българско изкуство в сърцето на Хага, каза за „Утро“ русенският творец.
А на сайта на студио „Пулчри“ посочват, че „през първата половина на 2018 година България за първи път председателства ЕС. По този повод „Pulchri“ организира представянето на българско изкуство в сътрудничество с българското посолство, Асоциацията „Холандия-България и Източна Европа“ и фондация „Проекти“. Според холандските организатори на експозицията картините, скулптурите и фотографиите обединяват топлината на юга със специфичната сетивност на севера, като ще провокират зрителите да вникнат в „изразителния вълшебен свят отвъд“.