Мартин Ковачев и Христо Лемперов излязоха вчера с футболистите на „Дунав“ за първата тренировка на отбора през 2018 година. Дошлият от „Пелистир“ /Битоля/ централен защитник Ковачев подписа договор за сезон и половина, а доскорошният играч на „Поморие“ Лемперов парафира за две години и половина. Мартин и Христо са единствените на този етап нови попълнния.
В групата на терена в „Здравец“ бе и 20-годишният сърбин Александър Митрович. Той ще остане на проби и ще вземе участие в контролата срещу „Ботев“ /Гълъбово/. Разиграващият полузащитник идва от втородивизионен сръбски отбор. 
На терена в „Здравец“ тренираха и четирима юноши - вратарят Борислав Начев, Сонер Хюсеин, Благовест Ленков и Стефан Митев. На Митев, който игра през есента като преотстъпен в „Локомотив“ /Русе/, ще се търси друг отбор, каза пред „Утро“ изпълнителният директор на ФК „Дунав“ Ивайло Петков.
Той разясни, че следващите евентуални попълнения ще са само чужденци - бразилски нападател и двама сенегалци. Те трябва да се присъединят към отбора на лагера в Анталия.
„Българи няма! Това е положението. Последният български футболист, с когото говорихме, искаше отсрочка - да помисли, да умува, да преценява, но в крайна сметка ни отказа“, обясни Петков.
Според него отборът има много добри шансове да запише добра футболна пролет.
„Първите ни два мача ще са срещу „Витоша“ и „Верея“. Вземем ли 6 точки, нататък ще е по-лесно“, смята Петков.
Първата контрола на „Дунав“ ще е на 18 януари срещу „Ботев“ /Гълъбово/. Представители на двата клуба се разбрали проверката да се състои на терен в Царева ливада.  
Ето и уговорените дотук контроли: 
8 януари - „Дунав“ - „Ботев“ /Гълъбово/
В Турция:
22 януари - „Дунав“ - „Санкт Пьолтен“ /Австрия/
25 януари - „Дунав“ - „Кайсар“ /Казахстан/
27 януари - „Дунав“ - „Черноморец“ /Одеса/
31 януари - „Дунав“ - „Криля советов“
3 февруари - Дунав - „Шинник“ /Ярославл/
След Анталия:
7 февруари - „Дунав“ - „Несебър“
10 февруари -“Дунав“ - „Лудогорец 2“