Eвгени Недев бе човекът, който доведе някога унгарката Беренике Фалдум в Русе. После бе главно действащо лице и при „трансфера“ на Лавренова. „Утро“ разговаря вчера с треньора в „железничарския“ клуб.
- Евгени, кога се осъществи връзката с Александра Гришина?
- Работим по въпроса от половин година. Да не звучи нескромно, но аз разговарях първи с нея. Нарочно не искахме да не даваме гласност. Само „Утро“ знаеше, че готвим нейното преминаване в „Локо“.
- Добре, но тя е с наказание от 2 години. Как тогава ще бъде реализирана идеята да стане българска националка?
- За разлика от случая с Анастасия Лавренова институциите у нас реагираха този път много бързо. Личен интерес към случая прояви министърът на спорта Красен Кралев. Направи го, когато бе на посещение в Минск. Ние като клуб сме направили вече всички постъпки Александра да получи колкото се може по-скоро българска лична карта. Да, наказанието от две години е факт, но ние ще работим в приятелски тон с беларуската федерация и се надяваме санкцията й да бъде намалена на една година.
- С какво Гришина може да помогне на „Локо“ и на българския спорт?
- Тя е силна и много универсална каякарка. Съдете сами - с еднакъв успех участва в спринта на 200 метра и в маратонска дисциплина като 5000. Справя се отлично както в единичния каяк, така и като състезателка в двойките и четворките. Освен това към статистиката, която имате, можете да прибавите още 8 медала от други сериозни първенства. 
- Какво може да донесе на България?
- Гарантирам поне два медала още при първото й участие на голямо първенство. Тук е мястото да благодаря на собственика на ресторнат „Щастливеца“ Валентин Коцев. Той помогна много така, както въобще помага на нашия клуб.