Анкетата за футболист номер 1 на България се превърна в подигравка за всички, които обичат тази игра. Да оставим настрани, че под номер 1 за трети път бе избран играч като Ивелин Попов, чийто принос през сезона бе един гол за националния отбор и нула в „Спартак“ /Москва/. Да, ама ритал топката в елита на Русия, а и бил капитан на държавния тим. 
Даже ще е обидно, ако сравняваме класата на Попов с футболисти като Димитър Якимов, Димитър Пенев, Жечев, Никодимов, Павел Панов, Кирил Ивков, Цветан Веселинов, Динко Дерменджиев, Христо Бонев, Атанас Михайлов, Христо Стоичков, Наско Сираков, Емил Костадинов, Любослав Пенев, Божидар Искренов, Димитър Бербатов и т. н. На техния фон Попов носи някаква си лента и толкова. Играч от средна ръка. 
А какви други имена фигурират в листите - Борис Галчев /“Септември“/, Алекс Колев /“Сандечия“, Нови Сонч/, Емил Гъргоров /ЦСКА 1948/, Георги Христов /“Тампа Бей Раудис“/ и други. Хубаво за Гъргоров, но той играе в Трета лига. 
С точки в анкетата за треньори е наставникът му в ЦСКА 1948 Валентин Илиев. Веско Великов, извел „Дунав“ до четвърто място в Първа лига и до участие в Лига Европа, е с една-единствена точица! Къде са заслугите на Илиев, къде - на Великов! 
Пред Великов са поставени още Николай Митов /“Септември“/, Николай Костов /“Стал“, Камянске/ и Александър Томаш. 
А гласувалите са хора, които пишат и говорят за футбол, имат и претенции да задават дневния ред за развитие на този спорт у нас. Върхът на тяхното безочие беше огромно заглавие в уважавано уж издание: „Ивелин Попов вече е сред легендите на родния футбол!“
Ивчо Легендата! Боже, опази!
Е, прав, за съжаление, ще се окаже един възрастен вече футболист на „Дунав“, който каза преди време пред „Утро“ с национален спортен вестник в ръка: „Каквито са държавата и футболът ни, такива са и медиите! Всички знаят много, а накрая - нищо“.