Фалшива булка ще застане на подсъдимата скамейка, защото не само излъгала наивен турски гражданин, че ще се омъжи за него, но успяла и да му измъкне 1550 евро. 
Айтен Х. решила да изкара някой лев с една от най-популярните „любовни“ въдици, хвърляни в Турция главно от циганските махали на разградските села. Всъщност това е разновидност на телефонните измами, но е свързана с доста по-продължително разиграване на сценки и етюди, докато се измъкнат колкото е възможно повече парите от закачилия се шаран.
В началото на 2015 година Айтен си създала профил в специализиран сайт за запознанства, в който посочила, че е готова да стане радостта в живота на материално осигурен самотен мъж. Стръвта захапал Мехмед Г. от Одрин. Двамата започнали разговори по скайп, а после и по телефона и любовта им се разгоряла като в турски сериал или поне така било за Мехмед Г. Той спонсорирал изгората си с пари, за които тя твърдяла, че й трябват да изкара курс за шофьор, после за лечение в болница заради счупена ръка и накрая - за подготовка за сватбата според обичая. Така от 30 април 2015 година Мехмед превел 350 евро, след няколко дни още 700 евро и на 5 май - нови 500 евро, но бъдещата невеста все намирала предлог да не тръгне към Турция и да се одумва за още пари.
Но на Мехмед му омръзнало да чака и на 11 май дошъл в България да си търси булката. Тя обаче се укрила и спряла да отговаря на телефонните му обаждания. Така разочарованият и посрамен жених разбрал, че е станал жертва на грозна схема и се обърнал към органите на реда. Те пък открили интернет зратотърсачката, която ще трябва да отговаря за волните си изпълнение пред съда.