Мъж с черно кожено яке влязъл в Дунав на Конския плаж и се хвърлил във водата, след което повече не се показал. 
Самоубиецът е забелязан от хора, които си разхождали кучетата по алеята на кея на Ивановден около 16 часа. 25 минути по-късно тялото на удавника е било видяно над водата след понтон №8 на „Дунав турс“, но пак изчезнало.
Веднага е подаден сигнал на тел.112. На място са пристигнали спасители от пожарната и униформени от Гранична полиция. Докато се стъмни граничният катер направил няколко обиколки около понтона. Вчера сутринта до понтон №9 пристигнаха водолази от Горна Оряховица. Граничният катер започна да създава изкуствено вълнение, за да може тялото на удавника да се покаже, ако се е закачило под понтона. Водолазите пък претърсваха водата с голяма кука от двата борда на понтона, но до обед трупът не бе открит и акцията приключи. Вероятно реката е отнесла тялото по течението и скоро едва ли ще се появи на повърхността заради студеното време и високото ниво, смятат специалисти с опит в подобни издирвания.
Разхождах си кучето по кея в неделя следобед и чух от мои познати за самоубийството, което за мен не е решение на житейските проблеми. Видях, че граничният катер се движи около двата понтона, за да издирва тялото, но се стъмни и всички се прибраха, защото Дунав е рискова река, за разлика от морето, каза вчера пред „Утро“ Марио Мокрев, който пак разхождаше кучето си по алеята над понтон №9.
Това е първата жертва, която Дунав взе за тази година. Трагедията се случи ден след хвърлянето на кръста от митрополит Наум на Богоявление от същия понтон, до който е било забелязано тялото на удавника в неделя в късния следобед.