Родителите на болния Дамян Искра и Евгени Георгиеви благодариха на общинските съветници за съпричастността и събраните от тях средства за лечението на сина им в турската болница „Аджъбадем“. Председателят на местния парламент Васил Пенчев откри вчерашната сесия с тяхното писмо, а общинският съветник Наталия Кръстева информира колегите си, че кампанията по набиране на средства за следоперационната химиотерапия на 9-годишното момче продължава с благотворителен спектакъл, организиран от сдруженията „Център Динамика“ и „Северно сияние“. Кръстева остави за съветниците покани, които са на стойност 5 лева. До края на сесията бяха събрани 400 лева. Някои се ограничиха с посочената цена, а други дариха по-големи суми. 
Както „Утро“ писа, благотворителният спектакъл ще бъде на 10 март от 19 часа в зала „Русе“. В него ще участват ученици от Училището по изкуствата от класовете по ударни инструменти, класическа китара, пиано и класически танци, вокално студио за поп джаз „Икономов“. Партньор на инициативата е Дарик радио. Всички, които желаят да закупят покани, могат да се обадят на тел. 082/ 830 158.
Семейството на Дамян благодари за искрената съпричастност и на медиите, чиито публикации са провокирали много хора да отворят сърцата си за спасението на детето. В специално писмо колежката Искра Георгиева съобщава, че в началото на март синът й ще започне шестмесечен курс на химиотерапия и че ще се нуждае от дълга рехабилитация.