Ръководството на „Дунав“ ще подпише днес договори с двама нови футболисти. Единият е Мартин Ковачев, за когото „Утро“ вече писа. Другият е юноша на „Левски“, играл преди години за кратко в русенския отбор. Той действа като десен халф-бек. Този футболист ще се присъедини към тима по настояване на старши треньора Малин Орачев, който счита, че състезателят ще помогне за укрепване на полузащитното звено.
Сърбинът от отбор във втория ешелон в първенството на западната ни съседка ще пристигне в Русе за първия лагер на 10 януари. Показаното от него по изгледаните видеоматериали дава надежди, че е много добър футболист, но спортно-техническото ръководство иска да го види какво може в конкретна игрова обстановка. Затова той най-малкото ще вземе участие в първата контрола срещу „Ботев“ /Гълъбово/ на 18 януари. Сърбинът е разиграващ халф, който действа зад гърба на нападателите.
Управата на „Дунав“ ще прати днес официална покана до бразилски нападател, когото споменахме по-рано като част от плановете за селекцията. Бразилецът ще бъде поканен да се присъедини към отбора по време на лагера в турския курорт Анталия.
Ръководството на „Дунав“ продължава да разговаря и с двама български футболисти. Единият е централен нападател, а другият - централен защитник. Двамата играха през есента за един и същ отбор.  
Футболистите от русенския тим ще се съберат днес в София, където в продължение на два дни ще минат през обстойни функционални и медицински изследвания в известен спортен комплекс.