Група за здраве и активно дълголетие - така се нарича отборът на ветераните към спортен клуб „Локомотив“. И името не е избрано нито случайно, нито формално. В групата членуват хора на възраст от 62 до 92 години. Два пъти в седмицата, без значение дали навън е мраз или зной, те се събират в комплекс „Ялта“, където се раздвижват с 30-минутна гимнастика. Всички участват с желание и не се пестят, а енергията им може да засрами младите, които заради таблетите и умните си телефони забравиха какво е да се раздвижиш и да усетиш как кръвта кипи в тялото ти. 
Доайен на групата е 92-годишната Петранка Милкова. Освен че е с най-респектиращото ЕГН, тя е известна и с това, че няма пропусната тренировка. Онова, с което тя впечатлява и буди уважение, е изключителната й дисциплина и доброто й настроение. Приятелките й спортистки смятат, че тъкмо позитивната й нагласа я държи в кондиция и й позволява да сложи в джоба си хора на възрастта на внуците си. А любовта й към движението явно е семейна черта - 86-годишната й сестра Милка Владова също е сред най-редовните спортистки. 
В групата има и мъже, но се броят на пръсти. Няма точен отговор защо е така, но се предполага, че една от важните причини е, че силният пол у нас все още робува на предразсъдъци и не отдава голямо значение на спорта като начин за здраве и дълголетие. В това отношение дамите, дали заради непреходната суетност или заради по-разкрепостено отношение към света, са далеч по-напред.
В момента ветераните спортисти наброяват 30 души и си търсят нови попълнения.
„Всеки пенсионер от 62 години нагоре е добре дошъл при нас. Ние не само спортуваме, но и се забавляваме заедно, ходим на кафе, общуваме, честваме заедно националните празници, правим си екскурзии. Това е едно общество, което не ни позволява да се отпуснем и да не се чувстваме безполезни“, коментира отговорникът на групата Емилия Великова. И уточнява, че, макар да се наричат ветерани спортисти, членовете на клуба не са били професионални спортисти в младостта си. „Всички ние сме имали други професии, тук не става дума за постижения, а за активен начин на живот“, казва Великова. Всеки, който иска да се присъедини към това общество, може да го направи, след като се обади на телефона на отговорничката 0887 097 306. 
С нея могат да се свържат и професионални активни спортисти със завършено спортно-техническо и педагогическо образование, тъй като групата си търси методист, който да води гимнастическите им занимания и да композира и реализира съчетанията, с които те се представят на различни местни и национални форуми.
За съжаление доскорошната методистка на гимнастическия тим Димитрина Йорданова е починала. Последното съчетание, което е сътворила за тях, възрастните хора продължават да усъвършенстват и в момента го изпълняват в нейна памет. Тематично то е свързано с България. Затова и екипите им са в бяло, зелено, чревено и при определени фигури те образуват националния флаг. За да са по-атрактивни, възрастните хора използват обръчи и букет и, разбира се, подходяща музика.