Димитър ДРАГАНОВ
Лек автомобил „Хонда“ e паднал от 3 метра височина в двора на казана за варене на ракия до кръговото кръстовище на бул.“Тутракан“ срещу пристанище „Изток“. 
Инцидентът е станал малко след 2 часа след полунощ вчера, когато поледица скова улиците в града. Шофьорът влязъл с висока скорост в кръга, унесъл се, отклонил се вдясно, минал през тротоара, пробил оградата от гофрирана ламарина на казана и полетял от бетоновата стена. За късмет една от металните тръби на конструкцията на оградата поела част от инерцията и  омекотила падането на колата, която се забила с предницата в земята, но после застанала на четирите си колелета. Шофьорът се отървал без наранявания и след като успял да се изкачи по стената, се прибрал вкъщи.
„Вчера дойдох около 10 часа и онемях, като видях колата в двора ми, каза пред „Утро“ собственикът на казана Йордан Ангелов. Той се обадил в КАТ, откъдето издирили собственика на колата и му съставили акт. Изваждането й обаче може да стане само с кран, но до вчера наобед техниката още не бе дошла на място.
Тук трябва да се постави предпазна мантинела около тротоара с дължина 100 метра, защото може да пострадат пешеходци, посочи казанджията. Той е направил предложение до общината и очаква реакция. Аргументите му се подкрепят и от стълба за осветление до самото място на вчерашната катастрофа, който е изваден от строя от блъснали се в него коли.