Зрелищна катастрофа стана в събота рано сутринта в Русе, но за щастие няма пострадали хора.
Около 6.30 часа лек автомобил "Хонда" с английска регистрация и десен волан буквално се наврял под паркиран микробус в началото на ул."Стефан Стамболов" откъм фирма "Арда"и го надигнал на две колела. Шофьорът на буса, който се приготвял да пътува към Ветово, за да откара пенсионери на фестивал, чул силния трясък, погледнал през прозореца и видял момче и момиче да излизат от хондата и да бягат в посока центъра. След като подал сигнал на тел.112, младежите се върнали, взели кашонче от багажника и отново побегнали. След това се качили на кола, която дошла да ги вземе.
На място пристигнал екип на КАТ, който установил, че хондата мирише силно на алкохол, а пред предната седалка се търкаляли бутилки от уиски. Близо два часа служители на "Пътна помощ" се опитваха да отделят двете возила, но това се оказа много сложно, тъй като задните колелета на буса са се врязали в дясната врата на колата. С помощта на специализирана техника около 9 часа пътят бе освободен.
Издирването на момчето и момичето продължава, като полицията вече има насока за името и адреса на собственика на колата.