Железният боец Мартин Ковачев се завърна в „Дунав“. Това е централният защитник и първото ново име в зимната селекция. „Утро“ знаеше за неговото привличане от дълго време, но в духа на коректността към работата на спортно-техническото ръководство в русенския клуб пазеше името му в тайна. Вчера обаче новината за Ковачев изплува по неведоми пътища в спортен сайт - явно някой „мъжкар“ по веригата не е устоял на изкушението да покаже колко е осведомен и се е разприказвал.
Мартин ще играе за трети път в „Дунав“. Той бе част от отбора, ръководен от Миро Миронов. После игра и при Веселин Великов, когато отборът бе във „В“ и „Б“ група.
По-късно той пое към Македония, където спечели националната купа с тима на „Пелистер“ /Битоля/.
Ковачев е на 34 години и играе като либеро. Има добър поглед върху играта, изнася добре топката, действа стабилно в борбата на втория етаж. Респектира с физика и решителност - висок е 194 сантиметра и не се страхува от битки по терена.
С неговото привличане целта е да се укрепи центърът на отбраната, където Олексий Ларин и Михаил Милчев, а по-рано и Тейнур Марем се представяха твърде колебливо.
Без съмнение той ще е безспорен титуляр.