Какво ли не се изписа и изговори тези дни за футболисти на Дунав, които искали да напуснат отбора. Тиражираха се имената на Бирсент Карагарен и Христо Попадийн, намекваше се в прав текст, че тимът едва ли не е пред разпад. „Утро“ потърси за коментар старши треньора на „Дунав“ Малин Орачев.

- Г-н Орачев, честита Нова година!
- Честита да е на вашите читатели и на нашите фенове!
- Четете ли за „бягсгвата“ от „Дунав“?
- Чета се и се чудя как може да се измислят подобни глупости. Всичко е в графа „Спекулации“. Изписаното просто не отговаря на истината. Когато на 31 декември излезе „новината“, че Христо Попадийн щял да напуска „Дунав“, се случи в момент, когато по ирония разговарях с него по телефона и си пожелавахме хубави празници. Правете си сметка за каква „информация“ става дума. Що се отнася до Бирсент Карагарен, той също ще остане при нас. Това е.
- Кои всъшност са футболистите, които вече не са в „Дунав“?
- Само двама - Мирослав Будинов и  Христофор Хубчев. Другите двама - Тейнур Марем и Андреас Васев разтрогнаха договорите си по-рано по взаимно съгласие.
- Някъде се прокрадна намек, че един от вратарите може да бъде освободен?
- Засега не се обсъжда такъв въпрос. Тримата ни вратари са равностойни, а е ясно, че всеки иска да е титуляр и да играе редовно. При тази равностойност е нормално един от тях да си тръгне и да пази за друг отбор. Но пак казвам - не сме се събирали и не сме вземали решение по темата.
- Ще успеете ли да задържите Васко Шопов, който е ухажван от шефовете на „Ботев“ /Пд/?
- Шопов има договор  с нас и трябва да го изпълни. Правим всичко възможно, за да го задържим. Вярно е, че му пълнят главата с разни идеи, но той трябва да реши за себе си. Идеалният вариант е да изпълни договора си, а после да премине, в който си отбор иска. В крайна сметка насила хубост не става.
- На този фон няма как да не питаме как върви селекцията?
- Разговаряме с няколко футболисти. На този етап не мога да съобщя нещо конкретно, тъй като тези играчи имат договори със сегашните си клубове. Аз съм оптимист, че разговорите ще приключат с успех.
- Разбрахме, че чакате и чужденци.
- Точно така. При всички случаи те ще са на проби. Ще видим какво могат и в контролни мачове, след което ще решаваме дали заслужават договори.
- Как стои въпросът с вграждането на юноши?
- Сами видяхте, че към края на сезона включих в групата някои от тях. На този етап мога да кажа с абсолютна сигурност, че Сонер Хюсеин ще се завърне при нас. За другите юноши - като имена и по постове, ще преценяваме в движение. Този процес трябва да върви много внимателно. Не може изведнъж да повикаме пет-шест души. 
- Има ли някаква промяна в плановете за първия лагер?
- Не. На 8 и 9 януари футболистите ще минат през функционални изследвания в София, а на 10 януари ще се съберем в Русе.