1418 бебета са родени през 2017, което е със 129 раждания по-малко в сравнение с 2016 година. От тях момичетата са 699, а момчетата 709. За последно на 31 декември в 16.25 часа се ражда момче с тегло 4 кг, което затвърждава факта, че изминалата година е била годината на силния пол. Тази година обаче е започнала с раждане на момиче, което е излязло на бял свят вчера в 6.05 часа с тегло 3 кг. Това съобщи директорът на АГ комплекса д-р Георги Хубчев. По думите му спадът на новородените в Русе не е изненада, като се има предвид, че общо за страната ражданията през миналата година са с 5000 по-малко.  
Недоносените бебета са 150, което е с 27 по-малко от 2016 година. Мъртвородените също са два пъти по-малко - 5 спрямо 10 за 2016 година. Близнаците са 30 двойки срещу 31 за предходната година.
Най-младата родилка е била на 15 години, а с година по-големи от нея са три момичета, които са родили здрави бебета.
АГ комплексът се утвърди като основен център на трето ниво между Варна и Плавен, но за съжаление всички най-тежки случаи от болниците в Разград, Шумен, Тутракан, Свищов се изпращат при нас. Екипът ни се справя перфектно и всички родилки и бебета им са спасени с изключение на една пациентка от Тутракан, която бе изпратена в изключително тежко състояние и не успяхме да я спасим. Чрез вас, медиите, моля началниците на тези болници да изпращат пациентките си навреме, а не в последния момент, защото в АГ комплекса не сме богове, посочи д-р Хубчев.