След кратка коледна ваканция волейболистите на „Дунав“ се събраха вчера за тренировка. Ето какво каза пред „Утро“ старши треньорът на отбора Петър Шопов.
 

- Г-н Шопов, как ще коментирате представянето на тима през есенния сезон в първенството на Висшата лига?
- Класирането говори само по себе си. Записахме 6 победи и не дадохме нито един гейм. Отборът расте от мач на мач и като игра, и като колектив. Заслужено сме на първо място. 
- Сторихте ли основното, което бяхте планирали при идването си в Русе - да направите сплав от опитни и млади играчи?
- Този процес е дълъг, но мисля, че вървим в правилната посока. Не мога да се оплача от нито един състезател. Спокойно мога да кажа, че всички се държат почти перфектно като отношение към подготовката и официалните двубои.
- Как се представят по-младите състезатели?
- До тях имат достатъчно опитни хора, от които могат само да се учат. Примерът е пред очите им - Костадин Стойков, Стоян Вуджев и др. 
- На 6 януари ще бъдете домакини на отбор от Суперлигата в мач от турнира за купата на България. какви са шансовете на „Дунав“ в двубоя срещу „Марек Юнион Ивкони“?
- Със сигурност ще е доста интересен мач. Да, съперникът ни е в елитното ниво на българския волейбол, но мисля, че шансовете са 50 на 50. С риск да проява лека нескромност, ще добавя - може би нашите възможности за победа са още по-големи.
- Какъв е планът за подготовка до края на годината?
- Последната ни тренировка ще е на 30 декември сутринта. После ще се съберем на 2 януари за работа към мача срещу „Марек Юнион Ивкони“.
- Желаем ви успех!
- Благодаря! Весели празници на вашите читатели!