Футболистът на „Дунав“ Васил Шопов получи предложение за нов договор с клауза за доста по-добро заплащане, научи „Утро“. Контрактът му изтича след 5 месеца, но както вече стана ясно, полузащитникът е трансферна цел на „Ботев“ /Пд/. От Града на тепетата продължавали да му свалят звезди, да го навиват да напусне Русе и напролет да играе за „канарчетата“. Засега не е ясно какъв ще е отговорът на Шопов, който изкарал коледните празници при семейството си в родния Плевен. В русенския клуб се надяват той да премисли добре и да помогне на отбора в трудната му пролетна кампания. 
Други футболисти, чието бъдеще в „Дунав“ е несигурно, няма. 
В същото време „Утро“ научи, че ако не бъде привлечен набелязаният вече централен защитник от български клуб, спортно-техническото ръководство ще се насочи към друг, доста опитен бранител със солиден стаж в елитното ни първенство.  
Работи се и по темата с ангажирането на централен нападател. Той също е българин. 
При наблюдавания французин от сенегалски произход нещата стоят малко по-сложно, тъй като той трябва да играе в първите дни на следващата година мач от турнира за купата на Франция.
Твърде вероятно е към лагера на „Дунав“ да се присъедини сръбски халф, който играе в западната ни съседка за втородивизионен отбор. Футболистът е с офанзивни функции. Ако сърбинът пристигне в Русе, ще мине през проби и може би ще вземе участие в поне първия контролен мач срещу „Ботев“ /Гълъбово/ в Дряново.