Доколко истина има в мълвата, че бившият футболист на „Дунав“ Васил Шопов може да се завърне в Русе?
С този въпрос „Утро“ потърси техническия директор на русенския клуб Светлин Симеонов.
„Винаги сме били в отлични отношения с Васко. Наскоро разговаряхме приятелски с него, когато нашият тим и „Спартак“ /Плевен/ се засякоха в близки хотели преди свои мачове. На този етап е невъзможно да се завърне в „Дунав“, но не изключваме и такава възможност. Той винаги ще е добре дошъл при нас“, обясни Симеонов.
30-годишният сега Шопов беше част от онзи вълнуващ „Дунав“, който даде много радост под ръководството на Веселин Великов и Людмил Киров. Той изигра със синия екип 66 мача, в които бе човекът оркестър в средата на терена. Всяка втора топка минаваше през него, а и бе майстор на головете - 13 в актива на дунавци. После премина през ЦСКА 1948 /два сезона/ и „Ботев“ /Пд/, за да се завърне в родния „Спартак“ /Плевен/. Сега е основна фигура за плевенчани във Втора лига с 6 попадения по сметката си. 
И все пак Васко Шопов ще се завърне в Русе, защото на 14 ноември „Спартак“ ще гостува на „Дунав“ в дербито на кръга. 
А „Утро“ попита още Светлин Симеонов какви са шансовете дошлият на проби испански футболист да подпише договор.
„Старши треньорът Людмил Киров ще прецени. Лошото е, че имаме много контузени футболисти. Без Мирослав Будинов, Диян Димов и Никола Колев беше трудно срещу „Струмска слава“ в Радомир. Сега ще са надяваме да бием „Спартак“ в може би най-важния да нас мач през сезона. Бием ли ще сме на някакви си 7 точки от втория във временното класиране. Една победа и селекция през зимата ще ни позволят да мечтаем за нещо повече през пролетта“, каза техническият директор.