Състоянието на военните паметници и идеята на Военния клуб и Съюза на запасните военни за създаване на Алея на славата са темите, които ще обсъдим в Русе. Това заяви вчера министърът на отбраната Красимир  Каракачанов при пристигането си в града вчера в късния следобед. Друг акцент в посещението му бе създаването на младежка театрална сцена - пилотен проект на МО, която в Русе стъпва на базата на вече добилата известност трупа „Артистисимо“. Един такъв младежки театър е далеч по-важен и стойностен за младото поколение, отколкото разсъждения по въпроса за третия пол, коментира вчера министърът. 
Той отново разви темата за наборната служба, която е необходима за България. Като начало се надявам още от следващата есен младежи и девойки, навършили 18 години, да могат доброволно да получат знания и умения в казармата, каза Каракачанов. Върху проектозакона за доброволната военнa служба се работело вече шести месец. Според министъра предстои да се уточни за какъв период ще бъде въведен доброволният войнишки стаж.
Убеден съм, че ще дойде време и за наборна военнa служба, добави той. Това го има в Норвегия, Швеция, Финландия, в Австрия, където службата е 9 месеца, сега обсъждат да продължи до 1 година, Германия също обмисля да въведе наборна армия, увери Каракачанов. Работим и проектозакона за въвеждането на предмета военно обучение в училище, каза той. Материална база имало, а там, където тя не била запазена, както било в Русе, щяло да бъде направено всичко възможно, за да се възстанови.