Младежка сцена към Военния клуб ще бъде създадена по пилотен проект на Министерството на отбраната. Идеята е чрез поставяне на български заглавия да се акцентира върху патриотичното възпитание на младите хора. 
Младежката сцена ще бъде открита тази вечер, когато в 18 ч в клуба ще бъде показана авторският спектакъл на проф.Александър Илиев „Коледари“. На представлението, което съчетава жестомимичен театър и стародавни български традиции и обичаи, ще присъства министърът на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов. Преди началото той ще обяви създаването на младежката сцена. 
Това е пилотен проект на МО, а в основата му стои русенският театър-школа „Артистисимо“ с ръководители проф.Александър Илиев и Иглика Пеева. Акцентът в постановките ще пада върху български заглавия със съвременна и историческа насоченост и върху невербалния театър, както и върху възраждането на поетичния театър. 
Имаме намерение да поставим началото на национален фестивал на поетичния театър и международен фестивал на театъра на движението. Идеята за тази младежка сцена е отдавнашна, аз лично бях много приятно изненадана, когато научих, че сегашният министър на отбраната я е оценил, каза Иглика Пеева.
Тя е сигурна, че Русе може отново да каже своята дума в едно ново направление и да добави още една скъпоценност в колекцията си от първи за страната събития и факти, каквото би бил един международен младежки фестивал на неконвенционалния театър.