"Там няма битка. Това е кон и кокошка. Къде бъркаш Боби с Любо? Моите уважения, много голям футболист беше Любо, шапка му свалям. Обаче да ръководиш, това са две...", заяви президентът на Славия Венцеслав Стефанов по повод предстоящия през февруари Конгрес на БФС, на който ще бъде избран нов президент на футболната централа, предаде репортер на БГНЕС.

Общото събрание на Футболния съюз ще се състои на 16-ти февруари, а освен досегашния президент Борислав Михайлов, кандидат за президентския пост е и бившият селекционер на националния отбор Любослав Пенев. Стефанов коментира битката за поста между двамата. "Там няма битка. Това е кон и кокошка. Къде бъркаш Боби с Любо? Моите уважения, много голям футболист беше Любо, шапка му свалям, дето се вика, всичко като футбол - да. И на тенис го видях, горе-долу играеше с премиера от време на време. И там добре му се удаваха тия неща. Обаче да ръководиш, това са две... Как да оправи футбола, това да не е карбураторът на колата, или да си напомпа гумата. Ще го оправи, с какво? Какви връзки има, какви възможности има, какви качества. Като беше ръководител в ЦСКА какво направи. Той от ЦСКА нищо не направи, иска да оправи Футболния съюз. Тук става въпрос за ръководство на 700 клуба ли, петстотин и колко са в България? Трябва да имаш контакти, лоби, възможности в държавата. Любо има само много заеми, това знам със сигурност", каза президентът на "белите".

Стефанов защити реферът Георги Кабаков, който бе доста сериозно критикуван след представянето си по време на дербито между ЦСКА-София и Лудогорец миналата седмица, спечелено от "червените" с 2:1. "Хората, които оценяват съдиите, оцениха работата на Кабаков като слаба. Аз като човек, ръководител във футбола, като баща и дядо, мога да ви кажа, че този човек спаси мача, защото ако не бяха някои компромиси, може би мачът нямаше да завърши. И представете си тия 15-20 хиляди човека на стадиона, ако бяха влезли, какво щеше да се случи и на този делегат, дето писа ниска оценка на Кабаков. А мачът беше взривоопасен. Надали има друг съдия, който може да изкара този мач. Копията бяха насочени на живот и смърт. Непрекъснато се пише, че е трябвало да изгони Барт. Със сигурност, но преди това имаше едно симулантче дето бутна детето. Те в тоя отбор Лудогорец, освен треньор по физическата част, явно, че имат и треньор по симулациите. Като ги барнеш тия малките, те падат все едно, че си ги разстрелял с 45-ти калибър, и после след 30 секунди отиват и ритат като кочове. Това е грешка на съдиите, че след такива симулации не ги гонят. Това, че ЦСКА, и Каранга, и средният пръст, да, наистина. Имаше много грешки, които съдията се опита да компенсира. Кудогорец да са си вкарали головете, имаха греда, имаха сума ти положения. Ако ги бяха вкарали, нямаше да реват като вдовици", коментира той.

"Аз ви казах есента, ако си спомняте, че това е началото на края. Виждате, че Лудогорец яде два пъти бой като тупан го бие ЦСКА. Ще го набие и трети път", допълни Стефанов.

Президентът на Славия сподели мнението си за жребия за полуфиналите на Купата на България, който събра "белите" и Ботев Пловдив. "Фактът, че те са настоящият носител, респектира. Ботев имат много сериозен отбор, добър треньор, сравнително опитни футболисти. Надяваме се двубоите между Славия и Ботев да бъдат интересни и дай Боже, победителят да бъде Славия. Трансфери, дай Боже, да има, засега няма нищо конкретно. По принцип, в нашия отбор такава е политиката, ако има оферти, които задоволяват футболиста и клуба, ние не спираме никого, защото е нормално всеки един млад футболист, неговият професионален живот трудно надвишава 35 години, така че каквото направи като млад, това може да му осигури и бъдещето. Ние се стараем футболистите да са доволни, затова след това като се прибират в България, те винаги се връщат при нас, защото знаят, че Славия е техният дом. Ще привлечем две-три млади момчета - единият е Чунчуков, другият е младежки национал, вероятно един опитен футболист за центъра на защитата, ако продадем Стефан или Анди, един краен защитник и това е. Но те по всяка вероятност ще бъдат наши футболисти, засега нямаме варианти да привличаме футболисти от чужбина, поне на този етап", обясни Стефанов.