Нови лампи ще довършат пълната промяна на осеяния доскоро с дупки булевард „Родина“, който вече е асфалтиран и сега предстои да бъде осветен. Нужните за това пари са 30 300 лева и са осигурени. 
Освен това общината ще изгради ново осветление в кварталите „Чародейка“ и „Родина“ и в центъра на Русе, като осветителни тела ще има и между блоковете и по  пешеходните алеи. 
Благоустрояването ще обхване блокове 307, 308 и 309 в „Чародейка Север“, както и блоковете „Потсдам“ 1 и „Иван Кръстев“ 2 в „Здравец Север“. 
Пространството между улиците „Муткурова“, „Панайот Хитов“, „Шести септември“ и „Мария Луиза“ също ще има ново осветление. 
На такова ще се радват и блоковете 106 на булевард „Скобелев“ 16, по улица „Прага“, „Иван Вазов“, „Пенчо Славейков“. Мрежи за осветление ще бъдат изградени по пешеходната алея на източната ограда на училище „Възраждане“.
Ще се използват паркови и улични осветителни тела с LED светлина, като парковите стълбчета ще са с височина 3.5, 6 и 8 метра. 
За осветлението са предвидени 131 665 лева, кандидатите да се заемат с изграждането му ще станат известни на 2 януари, когато изтича срокът за подаване на офертите.