Старец на 81 години постъпи на лечение в болница „Канев“ със сътресение на мозъка и посинено ляво око след удар от „Ситроен Пикасо“. Виновният шофьор пък толкова се уплаши, че вдигна кръвно и също бе откаран в болницата.
Инцидентът стана вчера малко преди 11.30 часа на пешеходната пътека на бул.“Цар Освободител“ на Т-образното кръстовище с ул.“Хан Крум“. Възрастният човек тъкмо стъпил на зебрата от разделителната градинка, когато караната от 73-годишен шофьор кола го връхлетя. От удара пешеходецът падна по очи и си сцепи челото на бордюра. В момента е на лечение в отделението по неврохирургия с мозъчно сътресение и опасност за живота. 
Страшната гледка се отрази и на шофьора, чието кръвно стигна до 190/90. Пристигналият екип на КАТ опита да го изпробва за алкохол с дрегер, но се оказа, че той има операция на гърлото и не може да надуе уреда. Извикана бе втора линейка, която го откара в болницата, където му беше взета кръвна проба, а кардиолози започнаха терапия за нормализиране на кръвното.