Двама пласьори на дрога са задържани, докато продават на клиенти незаконната си стока.
По време на обход на 15 декември надвечер дежурен автонаряд от Районното управление в Сливо поле видял на изхода за Силистра два спрени автомобила. При приближаване до тях от единия изхвръкнали няколко предмета. В колата седели двама младежи на 18 и 24 години от Сливо поле и Тутракан. При обиска в колата била намерена картонена кутия от мобилен телефон с найлонови пликове, пълни с канабис. В другата кола пък били открити две кутии с трева, а около нея се търкаляла електронна везна, гриндер /специална мелничка/, хартийки за свиване на цигари и найлонов плик с топче с марихуана.
Проверката установила, че дрогата е на момчето от Сливо поле, което я продавало на баткото от Тутракан. Тийнейджърът е отведен в управлението и с постановление на дежурния районен прокурор е задържан в ареста.
Малко по-късно във Второ районно се получил сигнал за движеща се в района на неработещо заведение до езерото на Текето съмнителна кола с ремарке.
На разклона от паркинга на заведението изпратеният полицай от Мартен спрял мерцедес с ремарке с няколко трупи в него. В автомобила пътували двама млади мъже на 25 и 29 години от Русе, които изсекли без разрешението трупите от близката гора и ги натоварили в ремаркето без номера. Освен това шофьорът доброволно предал  найлонов плик с марихуана, след което двамата са отведени в ареста на полицията.
Същата нощ наряд на Първо РПУ засякъл в района на бившата Гребна база на кея двама съмнителни младежи на 23 и 25 години с фолксваген. При проверка в купето до лоста за ръчната спирачка били открити 3 топчета с марихуана и листчета за свиване на цигари. 25-годишният признал, че дрогата е негова и в момента продава дозите на клиент. Той също е отведен в управлението, срещу него е започнало бързо производство.