Георги ХРИСТОВ
„Дунав“ отпадна на четвъртфиналите в турнира за купата на България след загуба от „Левски“ с 0:2. Русенските футболисти могат само да съжаляват, че пропуснаха златен шанс да направят престижна стъпка напред, защото срещнаха един напълно преодолим и слаб като никога столичен гранд. До головете гостите нямаха сериозен удар към вратата на Антонов, затова пък се възползваха на мига от две, меко казано, малоумни грешки на защитата. Такива грешки провалиха „Дунав“ и в шампионатния двубой между двата тима, когато се стигна да загуба с 0:4.
Тези от вчера обаче бяха класика. В 23-а минута топката бе центрирана по земя от десния фланг. Михаил Милчев се подхлъзна, протегна крак, но тя се озова в Мапуку, който щеше да скъса мрежата с изстрел от няколко метра - 0:1. 
Епизодът в 45-а минута със сигурност бе върхът. Олексий Ларин се добра до топката пред вратата на Антонов и вместо да я изчисти с всички сила, реши да комбинира. Играта му на „квадрат“ в малкия пеналт продължи с опит за пас вляво в купа между двама-трима футболисти. Подаването бе толкова „добро“, че Ларин уцели... капитана Диян Димов. Така се получи чудесна асистенция към Кабрал, за когото нямаше никакъв проблем да приеме охотно щедрия коледен подарък. И той с шут отблизо направи резултата 0:2.
След почивката вече стана мач. Темпото на игра се вдигна, атаките се редяха и към двете врати. „Левски“ заложи на контри, при една от които Мапуку стреля в гредата. Прехваленият Обертан също пробва два-три разпилени удара.
В тези минути „Дунав“ изглеждаше съвсем равностоен отбор и също имаше своите шансове. Първо Бранимир Костадинов овладя трудна топка след далечен пас, но вместо да си я смъкне и да остане очи в очи срещу Митрев, опита задна ножица. Изпълнението бе красиво, но топката прелетя над напречната греда.
После Мирослав Будинов надскочи защитата, нанесе хубав удар с глава, но Митрев успя да избие топката със сетни сили. А Васко Шопов изстреля след минутка такава бомба, че гредата над Митрев може би още се люлее.
Финалният акорд бе ново подаване от фланга, пратило Костадинов на ударна позиция. Той технично овладя топката и я изстреля в мрежата. Хубаво, но съдията Георги Петров от Самоков размаха флага. Преглед на ситуацията по-късно в ефира на „Диема“ завърши с традиционния в такива случаи коментар: „Амиии, тънко положение за засада“.
Това бе последният мач за тази година в българския футбол въобще. Силно противоречивият сезон за „Дунав“ завърши със загуба, която можеше да бъде избегната. 
От днес футболистите на Малин Орачев ще излязат във ваканция. От сърце им желаем да отдъхнат добре и да изкарат прекрасни коледни празници. И да знаят, че от 8 януари, когато ще се съберат за първа тренировка, ще започне по-трудното. Ясно е, че нямаше да спечелят купата, но задачата за оставане в групата трябва да бъде изпълнена. Защото този отбор може. Трябва само да си повярва и да поиска. 
„Дунав“: Антонов, Попадийн, Милчев /Хубчев/, Васев, Ралин, Димов, Ненов, Жатоба /Костадинов/, Будинов, Шопов, Георгиев /Патев/.
„Левски“: Митрев, Пиргов, Горанов, Ейолофсон, Мапуку /Буш/, Гомес, Прохазка, Цветкович, Кабрал /Белмонт/, Обертан, Панайотов.