С изискано тържество, музика, танци и пищна заря на 1 април аптечната верига „Оптима“ отбеляза 30-годишнината от своето създаване. Домакини на събитието бяха собствениците на веригата Марияна Иванчева и нейният съпруг Красимир Иванчев. Те посрещнаха над 100 гости на борда на бившия круизен кораб „София“, който се превръща в атрактивен развлекателен комплекс, чието  отваряне за русенци и гостите на града предстои преди Великден.
„Числото 30 е символ на вдъхновение, креативност и себеизразяване. Това са Аптеки „Оптима“ през последните три десетилетия - ние сме вдъхновен екип, с креативни идеи и всеки един от нас се себераздава 100% и оставя сърцето си на работното място“, обърна се към присъстващите гости Марияна Иванчева. Тя благодари на прекрасните и отдадени професионалисти в екипа си, на семейството си за помощта и подкрепата, на бизнес партньорите за лоялността и професионализма. Красимир Иванчев, от своя страна, разказа накратко за изминатия път дотук, извървян достойно и с постепенно надграждане през годините. Отличени бяха и най-дългогодишните ценни кадри в екипа на аптеките, сред които доайените Нина Ламбева и Ралица Златанска, които носят табелка „Оптима“ на ревера си вече три десетилетия. 
„И през следващите 30 години поне ще продължим да сме до вас и да ви даряваме със здраве и красота. Вярваме, че това е нашата мисия!“, завърши словото си Марияна Иванчева и вдигна наздравица с гостите на събитието. Сред тях бяха множество представители на институции, а поздравителни адреси от името на кмета Пенчо Милков връчи зам.-кметът на община Русе Златомира Стефанова, както и председателят на Общински съвет Иво Пазарджиев. 
Водещ на събитието беше очарователният Део, който поздрави гостите с част от своя репертоар. Бурни аплодисменти предизвикаха още изпълненията на младите таланти от клуба по спортни танци „Настроение“ с основатели Елена и Иван Деспотови, танцьорите от Фолклорен танцов театър „Найден Киров“ с ръководител Богдан Донев, както и изненадата на вечерта - уникалните гласове на трио „Тенорите“. 
Малко преди полунощ точно 30 балона полетяха в небето над река Дунав. След пищната заря, свещичките и вкусната торта, купонът продължи до сутринта с DJ Васко Кърчев, който изпълни хитови парчета и допринесе за още повече усмивки и пълен дансинг. На тръгване всички гости получиха бутилка вино, брандирано с логото на аптеките, за спомен от вдъхновяващото събитие. 
Подаръци всъщност ще има тепърва и за клиентите на „Оптима“. По случай празника си аптеки „Оптима“ ще раздадат 30 награди през месеците април и май. За участие в играта на веригата, клиентите трябва да закупят продукти на стойност над 30 лв. и да попълнят талон за участие.
Ще бъдат изтеглени: ваучери за покупка в Аптеки „Оптима“ - 5 на стойност 100 лева, 5 за 50 лв. и 10 за 20 лв., 5 апарата за кръвно налягане и 5 козметични комплекта. Късметлиите ще бъдат изтеглени на случаен принцип на 6 юни, в Аптека „Оптима 5“, от 16 часа, в присъствието на свидетели.