Стотното бебе се роди в четвъртък в отделение „Акушерство и неонатология“ към Университетска болница „Медика Русе“. Екипът, осигурил нормалното израждане, е съставен от акушер-гинеколога д-р Александър Рудницки и акушерките Шафие Сабриева и Сибел Ахмед, след което мъничето с тегло 3230 грама и височина 50 см е поето от неонатолога и педиатър в болницата д-р Таня Итова и екипа й.
„Юбилейното“ бебе и майката получиха от ръководството на болницата карта за ежемесечни прегледи за една година в консултативния кабинет на неонатологията.
„Броят новородени е голямо постижение за нас, тъй като Родилното отделение още няма една година от откриването“, сподели за „Утро“ д-р Итова. 
За изминалите от откриването на отделението 11 месеца са направени 98 раждания, при които бебетата са 100 - има една двойка близнаци.
За родилките и бебетата се грижат седем лекари, осем акушерки и 4 медицински сестри. Стаите са комфортно обзаведени, има една операционна зала и две стаи за интензивно наблюдение на новородените, които са оборудвани със съвременна апаратура, посочи д-р Итова. И припомни, че всяка седмица отделението отваря врати, за да могат бъдещи майки и татковци да се запознаят отблизо с условията за раждане.