Конгресът, на който ще се проведат избори за президент на Българският съюз, ще се състои на 16 февруари 2018 г. Това стана ясно днес след последното за годината заседание на Изпълнителния комитет към централата.

То ще започне в 10:00 ч. в зала "София" на хотел "Маринела". Утвърдени са комисиите за подготовка на конгреса и приемане на документите. 

Участие в надпреварата за момента са заявили настоящият шеф на футбола в България - Борислав Михайлов, който изпълнява длъжността от 2005 г. Той беше преизбран през 2009 и 2014 г. и сега ще се бори за четвърти мандат.

В негова опозиция ще застане легендарния Любослав Пенев. Неговата кандидатура за президент ще бъде издигната от аматьорския "Черногорец" Ноевци.

"Смятам, че съм се доказал и няма нужда да се явявам от студио в студио. Да ви кажа честно, аз не чета вестници и сайтове. Обичам да взимам сам решенията си. Тези медии, които ме плюят, трябва да знаят, че всичкото плюене свършва в мига, в който се влезе в залата. Любослав Пенев? Той е решил да се кандидатира, нека убеждава хората, а не мен", коментира Михайлов.

Общо 547 ще са отборите, които могат да изпратят представител на събранието. От тях само 29 са с професионален статут. 119 клуба пък са махнати от списъците, защото са преустановили дейността си през последните години. 

Изпълкомът започна с час по-рано от обявения 15:00 ч. на Националната спортна база в Бояна.

Ден след Конгреса - на 17 февруари, стартира пролетният дял на настоящия шампионат. Следващият сезон започва на 13 юни 2018 г.