„Левски“ е много силен съперник, но аз съм оптимист. Важното е да не повторим грешките си от мача за Първа лига, когато загубихме с 0:4. Ще играем за победа, защото турнирът за купата на България не е само престиж, но е и най-прекият път към Лига Европа“, заяви на пресконференция вчера старши треньорът на „Дунав“ Малин Орачев. Двубоят срещу столичния гранд днес в Русе ще започне в 16.30 часа.  
Като играч старши треньорът на „Дунав“ има участия в 4 финала за купата, за съжаление без нито веднъж да я спечели. 
Според Орачев отборът има своите шансове, ако заложи на себераздаване. Белег, че момчетата са настроени боево, било доброто им настроение в последните тренировки. Видимо било, че се подготвят с по-голямо желание на новия терен на стадион „Дунав“. Освен това и базата, която е на крачка от игрището, създавала далеч повече удобства.
След мача с „Левски“ футболистите веднага ще излязат във ваканция. Те ще се съберат на 8 януари, а на 9 и 10 януари ще пътуват за медицински изследвания в София. Първата тренировка ще бъде на 10 януари. На 20-и отборът ще замине за двуседмичен лагер в турския курорт Анталия.
От сега се работело по зимната селекция.
„Имаме набелязани играчи, друг е въпросът как ще минат преговорите с тях“, каза Орачев.
Ето и групата за мача с „Левски“: Станислав Антонов, Мартин Луков, Христо Попадийн, Михаил Милчев, Олексий Ларин, Божидар Васев, Диян Димов, Васил Шопов, Юлиан Ненов, Карло Едуардо, Мирослав Будинов, Димитър Георгиев, Бранимир Костадинов, Христофор Хубчев, Петър Патев, Благовест Ленков, Константин Цветанов, Кристиян Парашкевов.
В списъка прави впечатление присъствието на трима юноши - Ленков, Цветанов и Парашкевов.