Петима от властта в Русенска област попаднаха в черния списък на Сметната палата, в който са включени висши държавници с разминавания в ежегодните имуществени декларации. 
Сред политиците с грешки в документите са депутатът от БСП Георги Стоилов, двамата бивши зам. областни управители от БСП Росен Миланов и Емил Кирилов, бившият депутат от партията на Николай Бареков „България без цензура“ Георги Недев и кметът на Две могили Божидар Борисов. 
Стоилов, който нашумя през октомври покрай ареста по букет обвинения на брат му Илия Стоилов и групата около заведенията и заложната къща „Монарх“, е пропуснал да декларира данни за съпругата си, а именно солидарно задължение по банков инвестиционен кредит за 125 000 лева за юридическо лице върху четири склада с площ 751 кв.м в Русе.
Другото голямо несъответствие e при назначения от служебния премиер Огнян Герджиков бивш зам. областен управител Росен Миланов, който не е декларирал солидарно задължение по договор за банков кредит за 60 000 евро на юридическо лице. Той е обезпечен с ипотека върху имот в Ценово с площ от 2131 кв.м и построените в него три сгради. 
Неговият бивш колега Емил Кирилов, влязъл в областната управа като заместник на управителя Стефко Бурджиев също със заповед на Герджиков, е забравил да впише данни за съпругата си, а именно притежавани дялове в „Светла Иванова“ ЕООД.
Георги Недев също е пропуснал да впише доходи на половинката си от трудови правоотношения извън заеманата длъжност в размер на 12 563 лева.
Напълно несъществен е пропускът на кмета на Две могили Божидар Борисов, който е изтървал в декларацията си придобиването на 1/2 идеална част от повече от скромен поземлен имот с площ 469 кв.м. в Николово.