Бившият централен нападател на „Дунав“ Ешреф Сюлейманов-Шери не пропуска мач на русенския отбор. Тръпката при него е двойно по-голяма, защото внукът му Мерт Хасан е капитан на юношеския тим, а и на два пъти беше включен в групата за мачове на мъжете. Мерт чака дебюта си и сигурно ще го направи скоро. В навечерието на мача с „Левски“ Сюлейманов говори за читателите на „Утро“.

- Шери, каква е твоята оценка за представянето на „Дунав“ през есента?
- Миналият сезон бе голям връх в историята на клуба. Очаквах, че ще има някакъв спад. Да, резултатите сега не са добри, но отборът бе преследван и от малшанс. Мога да изброя поне няколко мача, в които можеше да вземе точки. И то съвсем заслужени, с игра. Другото, което според мене се отрази, бе напускането на Самир Аясс. Той беше човек, който знаеше как да прави играта в средата на терена. Такива футболисти, тип плеймейкъри, са дефицитна стока, рядко ги има вече и в големите отбори. Но „Дунав“ разполага с добри играчи и сега. Не смятам, че са по-долу като класа от футболистите на много отбори. Изключвам състава на „Лудогорец“ със звездната му селекция.
- Доколко малшансът е определящ за сегашното класиране на „Дунав“?
- Той е част от играта. Да вземем мача срещу „Локомотив“ /Пловдив/, в който отборът надигра съперника си по категоричен начин. Водеше с 2:0, вървеше към трети гол, а накрая всичко се обърка с тези корнери. Бяха загубени две спечелени точки. Освен това момчетата са потиснати някакси. Аз ги разбирам. Като бивш футболист знам какво е да искаш, да даваш всичко от себе си, а да не се получава. Тази победа срещу „Локомотив“ им бе нужна за самочувствие. Като човек с опит ще си позволя да дам един съвет - нека момчетата да си вярват повече. При хубава подготовка през зимата отборът ще изглежда по-добре напролет. Не искам и да мисля за изпадане. Има поне няколко отбора, които не са нещо повече от „Дунав“ 
- Какво може да направи отборът в мача за купата срещу „Левски“?
- В един мач всичко става. Турнирите са отделна работа в сравнение със срещите за първенство. Като гледам „Левски“, не виждам кой знае какъв страшен отбор. Да, столичани респектират с големи имена, но имената не играят футбол. „Дунав“ може да вземе този мач. Видя се и в двубоя между двата тима в първенството от Първа лига. Тогава за мене мачът като цяло бе равностоен. След първия, особено след втория гол обаче всичко се обърка. Пак казвам, тогава „Дунав“ не заслужаваше да загуби с 0:4. 
- Как гледаш на факта, че твоят внук вече влиза в полезрението и на треньорите от мъжкия отбор?
- /Смее се/. Да не казвам голяма дума, но той е много старателен. Режимлия е, държи се сериозно. Говорил съм с треньорите му, които са доволни от него. Радвам се, че един-два пъти попадна в групата за мачове на мъжкия отбор. Моят съвет към него е да не бърза много, а да тренира все така. Има време да се пребори и за място в първия тим. Само да е жив и здрав и да не спира със сериозната работа.