Ешреф Сюлейманов бе един от най-изявените централни нападатели в историята на „Дунав“. Макар че отдавна не е на терена, той продължава да следи развитието на любимия си русенски тим. За читателите на „Утро“ сигурно ще е интересно да разберат какво мисли голаджията за представянето на дунавци в Първа лига.

- Шери, какви са твоите впечатления от този „Дунав“?
- Първо искам да кажа, че като за дебютен сезон отборът се представя много добре. Не съм по дълбокомислените анализи, но това, което виждам, е един компактен, бояк, непримирим отбор. Този отбор играе открит и нападателен футбол, не се страхува от никого и се бори с всички сили за своята по-добра съдба. Личи си, че старши треньорът Васелин Великов е изградил най-важното - много силен и задружен колектив! Освен това постъпи много умно, като направи сплав от опитни и по-млади играчи. Понякога толкова се вълнувам, че ми се иска да скоча от фотьойла пред телевизора и да вляза на терена. Този „Дунав“ ме накара да се върна в спомените си към най-добрите години на русенския футбол.
- Какво ще кажеш за мача с „Левски“?
- Да излезеш на стадион „Георги Аспарухов“ и да играеш като равен с равен, е доказателство, че отборът има характер. Много други тимове биха умрели от страх и биха почнали мача с 0:3 от съблекалнята. Аз видях „Дунав“, който се бори мъжки и който, ако имаше малко повече шанс при 0:0, можеше да изненада много неприятно тима на „Левски“. Но така е и в живота, и във футбола - днес биеш, утре падаш. Затова ще си позволя да препоръчам на момчетата да не униват, а да продължат да си вярват. Мисля, че този отбор спокойно може да се пребори за място в първата седмица на Лигата.
- Ти беше централен нападател. Каква е оценката ти за сегашния ти наследник на този пост Мирослав Будинов?
- Това момче има много ценни качества - бори се, непрекъснато тича и търси топката, покрива сериозен периметър, не се бои да влиза в шамарите на защитниците. Будинов е един от лидерите на тима. Пожелавам му да е здрав, да бележи голове и все така да води тима си в атака.
- Твоят внук Мерт Хасан играе в отбора на „Дунав“ с футболисти до 19 години. Как според тебе се справя той?
- /Смее се/. Мисля, че се развива добре. Говоря с треньорите му, казват, че са доволни. Намирам също, че е и дисциплиниран. Непрекъснато му повтарям, че трябва да работи здраво, да не спира дотук, да се доказва във всеки мач. Като негов дядо ще бъда щастлив, ако след време бъде повикан за подготовка с мъжете. Но нека всичко да е с времето си.